Hobbit
Nowicjusz
|
Dzień dobry wszystkim!
Pojawiłem się na tym forum ze względu na mały problem, jaki mnie dręczy, a jak większośc problemów w związkach - dotyczy on seksu.
Mój chłopak jest ode mnie o rok młodszy, a mimo tego rola pasywa przypadła mi. Znamy się od... pięciu? Sześciu lat, mniej więcej coś około tego i zawsze byliśmy najlepszymi przyjaciółmi, którym jako jednym z nielicznego grona udało się wyjść z friend zone.
Jesteśmy parą nieco ponad trzy miesiące i uprawialiśmy seks tylko trzy razy, ostatni raz dwa miesiące temu. Nie bardzo znam się na związkach, ale wydaje mi się, że to trochę mało, a wina leży po mojej stronie.
Mój chłopak ma spore potrzeby seksualne i ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę, jednak nigdy nie inicjuje niczego sam, za każdym razem to ja dawałem mu do zrozumienia, że mam na coś ochotę. Jest typem osoby "Nie zrobię nic w tym kierunku bez twojej wyraźnej zgody". Tak więc zawsze czekał, aż ja cokolwiek zacznę i wtedy było widać jak bardzo tego potrzebował.
Ja jednak jestem osobą nieśmiałą, a dodatkowo mam wrażenie, że się mu narzucam. Przez ostatnie dwa miesiące nie wykazywałem w sposób oczywisty i bezpośredni jakiejkolwiek ochoty na seks, chciałem go przetrzymać i sprawdzić czy sam coś zaproponuje. Nic takiego się nie stało, chociaż wiem, że ma swoje potrzeby, chyba po prostu jest zbyt grzeczny, aby popchnąć mnie w tym kierunku.
Czy wina leży po mojej stronie? Powinienem jasno okazywać, czego chcę, skoro on musi mieć ode mnie wyraźne sygnały? Mimo wszystko byłoby naprawdę miło, gdyby mój chłopak wykazał mną jakieś zainteresowanie pod tym względem i sam coś zaproponował z własnej inicjatywy.
|
Marta_lovegay
Nowicjusz
|
Widze, ze nikt Ci nie odpisuje, wiec moze ja sprobuje cos poradzic. Moze zeby wam sie dobrze seks kojarzyl, z zabawa z przyjemnoscia i radoscia wprowadzcie jakies atrakcje. Moze przebieranki, moze jakies zele rozgrzewajace. Mam wielu przyjaciol gejow i oni bardzo czesto bawia sie wlasnie seksem. Zele, lubrykanty, slyszalam tez o nakladkach na penisa. Inicjatywa moze bedzie wlasnie wtedy kiedy seks bedzie Ci sie kojarzyl z zabawa i przyjemnoscia trzymam kciuki
|